Wie ben ik? 
Fijn dat u onze site gevonden heeft en geïnteresseerd bent in wie NadiCare is en wat wij doen. Mijn naam is Nadine Boorachi , oprichtster van NadiCare. NadiCare is een vennootschap onder firma (vof). Zelf ben ik geboren in Bagdad en sinds 1998 woon ik samen met mijn ouders en zus in Nederland. Ik spreek en schrijf zowel Arabisch als Nederlands. 
Op Windesheim te Zwolle heb ik de opleiding HBO Culturele Maatschappelijke Vorming gedaan. Door de jaren heen heb ik met verschillende doelgroepen gewerkt, waaronder ouderen en jongeren. Na onderzoek binnen en buiten mijn netwerk, kwam ik tot de beslissing om een thuiszorg instelling op te richten voor Arabische bewoners in Hoogeveen en omstreken. Indirect sta ik dichtbij mijn doelgroep, en kan ik mijn ervaring toepassen als zorgverlener.
Ik ben in het bezit van rijbewijs B en auto, evenals een VOG (verklaring omtrent gedrag).


Waar komt de naam NadiCare vandaan?
Nadi betekent letterlijk in het Arabisch club.
Care betekent zorg.
Met deze twee belangrijke begrippen hebben we gekozen voor NadiCare. Dit is een naam waarbij we cliënten een warm thuisgevoel willen geven. Daarnaast is NadiCare erg makkelijk uit te spreken voor zowel Nederlandse als de Arabische bezoekers.

 

Voor wie is NadiCare?
NadiCare biedt voor ouderen, mantelzorgers en mensen met een financiële hulpvraag begeleiding en ondersteuning. De aangeboden diensten zijn voornamelijk maatwerk en sluiten daardoor aan op de behoefte van de cliënt. Wij bieden vertrouwen en veiligheid aan cliënten die moeilijk aansluiting vinden binnen de Nederlandse multiculturele samenleving. Daarnaast kunnen wij uiteraard ook zorg leveren aan hen die volledig ingeburgerd zijn in Nederland.

 

Ouderen
Eenzaamheid komt veel voor bij ouderen. Het is moeilijk een netwerk op te bouwen en de taal kan een struikelblok vormen. Familie woont te ver waardoor het vervoer een probleem kan worden en er dan alleen op uitgaan is niet voor iedereen vanzelfsprekend. NadiCare kan hierin een (tijdelijke) rol vervullen. Individueel of in groepsverband. De zelfredzaamheid van de cliënt wordt vooral gestimuleerd door met hen activiteiten te doen. Dankzij onze volle aandacht en creatieve manier van werken benutten wij iedere mogelijkheid om tegemoet te komen aan uw wensen. Wij hebben oog en oor voor elkaar.

 

Mantelzorgers
De mantelzorger en/of partner krijgen een steeds zwaardere taak om voor hun familielid of vriend/kennis te zorgen. Helemaal nu vanuit overheidswege de geldkraan meer en meer dichtgedraaid wordt. Om de mantelzorger te ontlasten kan de cliënt een aantal dagen naar de dagbesteding zodat de mantelzorger even geen zorgen heeft.


Financiële hulpverlening
Door de economische situatie raken meer mensen het overzicht van hun financiële situatie kwijt en kunnen hierdoor in financiële problemen komen. Mocht dit bij u het geval zijn dan bent u bij NadiCare aan het juiste adres. Ook als u geen financiële problemen heeft maar wel een beter overzicht van uw financiële situatie wil hebben, kan ik ondersteuning bieden en naar verbeterpunten te kijken.